Kilpailu-/tapahtumakausi 3.6. alkaen

17.06.2024
Lepo.
- Nyt on sitten kunnon flunssa päällä. Aika pahat on tuntemukset, varsinkin rintakehässä yskiessä!
Kisat/tapahtumat on suosiolla unohdettava. Jos tästä selviää, niin seuraava olisi vasta heinäkuun loppupuolella.

16.06.2024
Lepo.
Ei ole yhtään parempi olo.

15.06.2024
Lepo.

14.06.2024
Lepo.
Se on sitten flunssa, ja limaa tulee.

13.06.2024
Lepo.
- Kunnostin maastopyörää (Trek). Kävi taas niin, että kun ei ole työkalua, niin pitää tehdä itse. En lähtenyt viemään myöskään pyörää sepälle. Keskiön laakereiden (pressfit) poistamiseksi olisi pitänyt siis ostaa työkalu, mutta hyvin toimi omatekoinenkin. Laakerit lähti helposti ulos. Nyt hankin seuraavaksi uudet laakerit, ja niiden asentamiseksi täytyy tehdä taas työkalu, jolla painan laakerit keskiöön. 
Kurkku tuntuu karhealta ja väsyttää. Täytyy katsoa huomenna, että uskaltaako lähteä maantielle.

Työkalu ja poistetut laakerit
Työkalu ja poistetut laakerit

12.06.2024
Pyöräily 2h 04min (ka. teho 148W, ka. syke 130/min, ka. kad. 81rpm)
- Vaihtelevaa tehojen puolesta. Ei kovia osioita, mutta ajoittain painetta hieman enemmän, mutta enimmäkseen tasaista pyörittämistä. Sain hyvin kierrettyä sadepilvet. Hieman on kesäflunssan oireita.

11.06.2024
Lepo.
- Tänään Trekin (MTB) huoltoa. Vaihdoin takapakan ja ketjut. Tarkistin myös keskiön, koska viimeisissä treeneissä tuntui pieni klapi. Silloin ajattelin se lähtevän polkimista, mutta ei, keskiön laakerihan se on väljä. Kammet otin pois, mutta loppu menee sepälle. Laakeri on mallia "pressfit", joten irrottamiseen ja uuden laittamiseen minulla ei ole välineitä.  Täytyy myös vaihtaa uudet eturattaat.

10.06.2024
Lepo.
- Tuntuu, että on hyvin palautunut eilisestä, ainakin fyysisesti. Tänään Canyonin pesut/puhdistukset sekä takapakan ja ketjun vaihto.

09.06.2024
Pyöräily 4h 24min (ka. teho 129W, ka. syke 151/min); Pirkan Pyöräily
- Jahas! Mitähän sanoisi? Startti oli siis aamulla klo 8:00 ryhmässä, jonka tavoitteena oli ajaa kierros alle 5 tunnin. Tässä ryhmässä oli yllättävän niukasti pyöräilijöitä. Pitkän matkan pyöräilijät olivat lähteneet jo aikaisemmin. Ei satanut, mutta ennuste oli, että parin tunnin jälkeen alkaa satamaan. Otin siis varalta takataskuun sadetakin. 
Startin jälkeen katselin hieman, että tulisiko hyvä porukka kokoon. Kaksi pyöräilijää lähti matkaan tosi kovaa, joiden vauhtiin en lähtenyt. Oli myötätuuli, joten poljin tunteen mukaan. Ketään ei lähtenyt mukaan, vaan ajoin yksin. Kulki todella hyvin. Melkein heti kaupungista päästyäni käännyin väärään suuntaa eli pitkälle reitille. Edessä kauempana näin pyöräilijän, joka sinne kaartui, joten virheellisesti matkin häntä. Tämän vuoksi kiersin pitkänmatkan reitin, vaikka olisi pitänyt mennä pohjoiseen Ylöjärveä kohti!! Pitkä reitti teki vielä lyhemmän lenkin ennen kuin yhtyi Uusi-Kuruntielle. En vaan siis huomannut opasteita, tai ehkä näin, mutta ne olivat pitkänmatkan kylttejä. Voi paska!!! Kaiken lisäksi vettä alkoi satamaan tunnin ajon jälkeen, ja sitä tuli vaakasuorassa, ja todella paljon! Uudella-Kurun tiellä takaa tuli iso ryhmä, jonka mukana poljin pitkän matkaa. Jossain vaiheessa tiedustelin, että kuinkahan pitkälti on vielä maaliin. Kertoivat, että 90km. Minulla oli mittarissa jo 122km, joten tajusin, että olen ajanut väärän reitin. Klassikon pituus, joka minun piti ajaa, on 134km. Jumalauta, että potutti! Jos joskus potuttaa, niin nyt!! Pysähdyin lähimmälle katetulle bussipysäkille, ja ilmoitin tyttärelle, että voisiko joku tulla hakemaan. Ilma viileni (+8C) ja vettä tuli taifuunin lailla. Tärisin horkassa, kun elimistö alkoi "viiletä". Ei kuitenkaan huvittanut lähteä polkemaan. Välillä kävi pyöräilijöitä tiedustelemassa, että onko kaikki ok. Tyttären mies tuli, ja näin loppui tämän vuoden Pirkan Pyöräilyn todellinen waterloo, paska reissu!
Ajamisesta sen verran, että jalat toimi ja ylämäet nousi keveästi!
Koko viikko: 3  harjoitusta; 8h 32min.

Potutus on kova, joten ei naurata yhtään!
Potutus on kova, joten ei naurata yhtään!
Muutamat kävivät kysymässä, että onko kaikki ok. He olivat siis pitkällä matkalla.
Muutamat kävivät kysymässä, että onko kaikki ok. He olivat siis pitkällä matkalla.
Sain usean Rynkebyn ryhmän kiinni, ja tämä siellä pitemmällä reitillä.
Sain usean Rynkebyn ryhmän kiinni, ja tämä siellä pitemmällä reitillä.

 
08.06.2024
Lepo.
- Matka Tampereelle.

07.06.2024
Lepo.
- Nyt pari päivää lepoa ja sunnuntaina Pirkan klassikko 137km. Ennuste näyttää sään puolesta suhteellisen hyvältä. Sadetta ei ole luvassa, mutta ei kovin lämmintäkään.

06.06.2024
Pyöräily 2h 08min (ka. teho 145W, ka. syke 123/min).
- Kevyttä ajamista. Oli tummia pilviä, mutta ei jaksanut onneksi sataa.

05.06.2024
Lepo.
- Sunnuntaina on Pirkan pyöräily. Nyt ennustaa "vähäistä sadetta". Toivottavasti muuttuu poutaisempaan suuntaan lähipäivinä.

04.06.2024
Pyöräily 1h 43min (ka. teho 175W, ka. syke 139/min)
- Tähän väliin kovempi treeni; 20 tiukkaa vetoa ylämäkiin putkelta ja satulasta. Ihmeen hyvin jalat toimi, vaikka sunnuntaina meni lihakset aika tyhjiin. Tästä jäi hyvä maku!

03.06.2024
Lepo.